Longboard Compleet

 

Longboard kopen voor kinderen doe je bij de online skatespecialist van Nederland en Belgie. Wij bieden een divers en kleurrijk aanbod complete longboards welke volledig voorgemonteerd bij je thuis geleverd worden dus meteen klaar om te rollen. Voordat je je longboard bestelt zijn er een aantal factoren belangrijk waar je op moet letten. De bela...

 

Longboard kopen voor kinderen doe je bij de online skatespecialist van Nederland en Belgie. Wij bieden een divers en kleurrijk aanbod complete longboards welke volledig voorgemonteerd bij je thuis geleverd worden dus meteen klaar om te rollen. Voordat je je longboard bestelt zijn er een aantal factoren belangrijk waar je op moet letten. De belangrijkste factoren zijn de shape en lengte van het board. Het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit pintail- en freeride longboards. Dit zijn de meest voorkomende shapes en beide perfect voor beginners. Deze shapes hebben ieder ook hun eigen ''feel'' tijdens heb boarden. De pintails hebben een druppelvorminge shape en lijken veel op een surfplank op wielen. De pintail longboards hebben top-mount truckbevestiging. Hierdoor staat het board hoger van de grond en kun je daarom lekkere diepe bochten maken en dat maakt deze boards uitermate geschikt voor cruising en carving(bochtjes maken). De freeride modellen hebben een soort H-vorm waarbij de wielen vrij van het board staan. Ook hebben deze modellen vaak dropthrough trucks waardoor het board lager ligt en je zwaartepunt daarom ook. Dit maakt het board superstabiel en ook gaat het steppen gemakkelijk. Ideaal voor de langere afstanden. Daarnaast hebben deze boards een symmetrische shape zodat je het board beide kanten op kan gebruiken. 

Welke maat longboard?

Naast de shape is de maat belangrijk. De maat van longboards wordt vrijwel altijd aangegeven in inches. In tegenstelling tot skateboards, wordt bij longboards de lengtemaat aangegeven in de titel in plaats van de breedtemaat. Een longboard begint vaak bij een lengte van 34'' en gaat tot wel 48'' in lengte. Kortere boards hebben een kortere wielbasis en zijn daarom meer wendbaar. Een langere wielbasis geeft je meer stabiliteit en snelheid. Voor kinderen met een leeftijd van 4 tot en met 8 jaar is een longboard met een lengtemaat van tussen de 34'' en 39'' ideaal. De wat oudere kids kunnen prima uit de voeten met een longboard van 34'' en alles wat daarboven komt. 

Wij adviseren

Om je het wat gemakkelijker te maken hebben we hier enkele populaire pintails en freeride boards op een rijtje gezet. De Choke Curl is een ware bestseller in de categorie freeride boards. Dit 34'' lange longboard rolt heerlijk en heeft een tijdloos design. Het board is geschikt voor de allerkleinste boarders onder ons maar is ook zeker geschikt voor de wat oudere kids. Een iets langer freeride board van Choke de Tracer Pro . Dit 37.5'' lange board is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar. Een andere mooi dropthrough board is de Choke Lion.

 

Ga je liever voor een pintail dan is voor weinig geld de Voltage Stubby de beste keuze. Ga je voor iets meer kwaliteit dan zijn de Mindless Tribal Rogue en de Choke Flamingo de beste keuze. 

Minder
Meer lezen
per pagina